Perancang desolon

Mommy2 share skit pengalaman tentang perancang ni . Atau mommy yg ada info apa2 blh share tk. Sy firstime ni . Sblum ni noriday. Risau gak. Sbb nurse kata seminggu tk perlu mkn tkut jd apa2 plk 😅#firstbaby #seriusnanya

2 Balas

pil perancang desolon sy guna lepas bersalin anak 1st. umur anak sy 2th 3 bulan sy stop ambil pil perancang dan mula merancang sendiri. umur anak sy 5th lebih baru sy pregnant balik dan bersalin apabila anak 1st umur 6 thn. ok ja desolon ni,yg penting ambik ubat ikut masa. jgn sekali-kali skip ubat ya.pil ni memang ada 21 biji ja,lepas habis ubat biasanya 3@4 hari selepas itu sy akan period. setiap bulan mcm tu,tanpa missed period. 2 anak sy guna kaedah merancang kehamilan menggunakan pil perancang,dan sy berjaya jarakkan kehamilan. cuma anak 3rd ni sy makan pil perancang hanya beberapa bulan sahaja dan sy kena cucuk depo(pilihan sy sendiri dan taknak iucd) sebab ada masalah bp tinggi bila consume pil perancang

6mo ago

klau lmbt mkn tkpe ke ? contoh hari ni mkn pkl 8 esok pkl 10 ? sis memang merancang sampai anak umur 5 tahun atau tak lekat ? stop merancang terus lekat ke tak. saya takut jgk nty jd ssh mngdung ke . sy faham ank tu rezeki. maaf byk tnya

Betul dah tu, seminggu tak perlu makan. Masa seminggu tu akan period. Adeh, nurse awak explain betul2 ke tak. Awak pun kena tanya sampai faham.

6mo ago

risau time tk mkn tu tkut jd apa2 sblum period