muntah

Mommy2 semua.. Ada tak tips untuk mudahkan muntah? Saya ada masalah kembang tekak bila mana rasa nak muntah.. Yang jadi masalah, muntah seolah2 susah dikeluarkan.. Bila cuba nak muntah, hanya angin sahaja yang lepas.. Isi tak keluar pun.. #firstbaby #baby2020

5 Balas

Muntahkan je... Tak kisah la keluar ke tak keluar.. Janji muntah.. 😆Saya dulu anak first sampai keluar air hijau.. Tp still muntah lg tp kosong laa... Bila dah mcm tu lega sikit.. 😁Pastu nak elak muntah makan sikit2 benda masam.. Pastu kalau nak makan tak lalu sgt tu makan buah2an kurang sikit loya... Susu kena minum gak.. Ubat ke.. Kurma... Janji anak sihat..

4y ago

Sekarang alhamdulillah dah kurang muntah.. Tq 😊

Sy mse awal mngandung pn mcm tu. Rasa loya mcm nk muntah tp bila nk muntah kuar aingin je. Jgn la mintak nk kuar muntah tu sbb bila muntah kuar isi,sakit n perit nye tu xterkata.

4y ago

Bila tak muntah rasa tekak kembang semacam.. Payau, pahit semua ada.. Macam mana nak senangkan muntah ye?

Jgn pksa utk muntah sis . Sbb bila dah mntah tu rsa tekak lain mcm . Kdg ada ibu prggy bila dh mntah akan berulang .. kdg mntah ni prut kta lapar @ geli dgn ssuatu bau .

4y ago

Saya lebih kepada tekak tak sedap bila nak muntah.. Bila cuba muntahkan, hanya angin je.. Tak keluar pun isi.. Lembik satu badan dibuatnya.. 😔

Kenapa sis nak muntah.... Sy seboleh boleh nya tahan kalau nak muntah. Banyakkan rehat ye sis. Makan la apa2 yg sis suka n boleh kurangkan loya tu.

4y ago

Yes, selagi tak muntah rasa sakit dada, pening segala macam la... Tak selesa dibuatnya

Rsa muntah tu tk best sis . Rsa mcm pahit2 pedih² . Lain mcm .. cba try mkn bnda yg msam utk elak mntah

4y ago

Jeruk yang peram tu boleh ke makan?