Baby siapa meragam tahap takboleh bincang meh kongsikan dengan saya,or sharing tips ..

Hi mommy2 semua ..nak tanya baby umur 8-10 bulan memang time ni memang kuat meragam ke? Sebab anak saya ni duduk depan mata dia pun boleh menangis2,lagi kalau tengah masak mesti menangis2 sampai meneran suara ..saya sekarang tengah alami masalah ni sampai kena gastrik n depression 😭 saya takbole kalau anak nangis tanpa sebab ni,,,sakit pun tak tapi kerjanya nangis je nak makan taksempat lagikan mandi n berak 😭 kena pulak suami tak memahami lagi perit ..#pleasehelp #firstbaby Baby saya boy now 9m14d.. Sangat kuat meragam lepastu taknak langsung dekat sapa2 ..tapi kalau acah ajak main ketawa kalau ambil nak dukung menangis macam org pukul 😞

Baby siapa meragam tahap takboleh bincang meh kongsikan dengan saya,or sharing tips ..
2 Balas

Alahaiii kesiannye sis.... Sabar yea... Masa2 baby nk membesar nie kena byk sabar. Sbb dr lahir die ada dgn kita je. Lg2 pkp nie. Semua baby lahir time PKP mmg semua jenis x nk org, takut org terlebih takut sbb jarang kuar rumah kn. Melainkan sis mmg bekerja, dr kecik dah antar die kt pengasuh, die x kn takut org. Baby sis nk berdukung je ke? Kalau kt rumah sendiri pun mcm tu ke? Mcm baby sy, pun 9 bulan lebih, tmpt die x biasa n org x biasa mmg die akan nangis teruk. Masa tido pun sedu2. Masa sy bwk balik kg ari tu plan nk duduk 1 minggu, end up 3 hari je stay. Balik rumah terus okay. Die tau bilik permainan die, tmpt tido die. Totally different. Kalau baby sis nangis2 kt rumah sis sendiri, mgkn ada die x selesa kot. Nk tumbuh gigi ke, ada mana2 bahagian tubuh die x selesa ke, atau tekak die ada ulser ke, kena check dlm mulut, lg2 musim panas hujan x menentu nie. Kalau semua ok, cuba letak die dlm walker biar die explore 1 rumah sendiri. Sis kena jaga diri juga sbb x kn ada sapa fhm situasi kita nie eventhough husband kita. Baby nangis2 tu biasa tp kita kena kental juga, biar die nangis skjap. (sis akan tau die nangis ngada2 atau mmg nangis mcm kena pukul tu). All the best yea sis. Everything will be fine. This time shall pass n u gonna make it.

mmg mcmtu