baby tolak df

hi mommy² semua. lately ni bayi sy umur 2 bulan tolak df. sy bagi dia both susu badan n formula. kalau dia tolak df ingatkan sy nak bagi susu ebm. kalau boleh sy nak minta tips dari mommy² yg pengalaman, terima kasih 😊 #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp #advicepls

1 Balas

Ajar anak susu formula berapa bulan? Kalau dari awal dah bagi susu formula guna puting botol susu, kemungkinanan anak tolak df sbb nipple confused. Jika ingin teruskan df, ibu banyakkan bonding skin to skin dgn anak. Buka baju, buka bra, letak muka anak pada payudara, biar dia cari puting, cium, hidu, jilat, nanti lama2 dia hisap. Buat dgn kasih sayang, ya.