34 weeks pregnant

Hi mommy2, nak tanya normal ke baby kurang gerak ? Tp ckup jee 10kick . kdg2 ptg dia diam jee tapi malam aktif . dan ada masa tu beralun je, klau beralun tu kira dia gerak jg ke ? #seriusnanya #firstmom

4 Balas

dia gerak halus² je kn 🤭 selgi cukup 10 kick dia normal je , sbb semakin baby ni mmbesar,semakin sempit dia dlm perut , jdi ruang untuk dia bergerak pun kurng 🤭dh 35w ke ats ni kita kne lbih alert dngn pergerakan dia ,sbb ruang semakin padat tkut bayi blh lemas 🙆🏻‍♀️

1y ago

ha tu lah pasal, kdg2 risau . dia diam jee lepastu baru dia gerak cm smooth2 jee . kita pun mula lah gelabah hehe 🤣