Susu

Hi mommy² . Minta pendapat ya semua . Baby saya berusia 50hari+ dan fully bf . Baby saya lahir 40mggu dan tiada kuning tapi berat badan baby naik sikit sangat , 3.06kg timbang sebulan dari berat lahir 2.94kg . Berat dan bmi dia di garisan kuning . Nurse di KD pun dah risau dan kalau still tak naik dia akan refer ke dokter . Susu badan saya rasa mencukupi sebab baby kencing okay cuma berak ja seminggu dua nie 4 5 hari baru baby berak tapi normal kan kalau fully bf baby berak mcm tue . Yg merisaukan saya berat baby tak naik , kenapa ya ? Perlu ka saya campur fm ? Kalau ya susu apa yg sesuai ? #firstbaby #ibubuntu

2 Balas

Baby boy ke girl? Anak saya baby boy prolonged jaundice tapi kuat menyusu.. Masa awal seminggu dua lahir tu family suruh campur susu untuk cepat turunkan bacaan kuning 😅 tapi tak turun mana pun.. Tapi saya tak berapa setuju sangat bab campur susu tu cuma ikutkan juga sebab nak jaga hati family.. Saya tak kerap pun bancuh susu,saya bagi susu ori je 😆

4y ago

Hi sis bole tahu sis campur fm ke tak ya bg berat baby cantik