Saiz kantung tak sama dengan saiz baby

Hi mommy2. Maaf nak tanya normal ke saiz kantung, GS tak sama dengan saiz baby, CRL. mcm cth saiz kantung saya tunjuk 9w which is ikut lmp saya, tapi baby lewat seminggu. Maknanya baby, CRL baru 8 minggu. Ada yang berlaku mcm ni juga ke

5 Balas

Mcm saya jugak... Masa p scan dah 8week tp bila scan jadi 6week 6day... Tp dah boleh dgq heart beat dah... Dokter kata dia kurang dlm 2 minggu mcm tu jgn risau sebb jantung semua OK.. Sekrg dah 2 bulan tgh dah

Normal je. Boleh jadi ada kelewatan pada persenyawaan dan pelekatan. As long as baby growing well, heart beat ok, shoudnt be a problem. Boleh folo tarikh scan je.

Selalu dh ada baby gs tk ukur lagi. Sy baruni scan 9w+ sono tk ukur pun gs

sy pun same mcm sis...patotnye sy 11 mggu...tp crl 10 mggu

kdg sbb conception lmbt pun blh jadi juga kes mcm nie

11mo ago

Ya betoi sebb dokter kata masa berlaku persenyawaan dia lmbt sikit