Bacaan scan CRL & GS

Salam semua. Kalau ikut last period, saya dah 8w. First early scan dkt klinik A (10/8/22) usia kandungan time tu 6w2d dan saiz kantung 0.56cm dgn guna bacaan CRL. Mmg sama usia kandungan dgn apps ni. Lepas 2 minggu (22/8/22) saya cuba scan dkt klinik B, doc stated kandungan saya baru 4w4d saiz kantung 0.6cm dgn guna bacaan GS. Doc B ckp untuk kira saiz kantung sepatutnya guna bacaan GS. Kira doc A tu buat bacaan salah time tu. Saya pun pening sebenarnya. Kalau ikut bacaan CRL, dalam tempoh 2 minggu ni saiz kantung saya langsung takde perubahan. Masih 0.56cm. Doc ckp kemungkinan tak jadi. Tapi saya fikir positif je nak tunggu lagi sebulan untuk scan sekali lagi. Doakan saya ye semua. 😭😭😭 Ada sesiapa alami benda yg sama mcm saya? #firstbaby

2 Balas

hi sis, macam mana 1st baby? sbb crl & minggu kehamilan sya x sama😌

tukar klinik lain pulak sis..