Heartburn 3rd trimester

Mommy2 ada tak yang kena heartburn teruk sama macam 1st trimester? Saya dah 31weeks tiba2 teruk pulak heartburn.. sebelum ni ok je. Makan semua ok, tak makan pedas. Heartburn teruk ni buat saya jadi susah selera nak makan, badan asyik berangin je. Nak baring tidur serba tak kena. Bangun pagi nak g kerja pun duk tahan pedih sampi rasa nak nangis. Kadang sampai mengah sangat. Macam mana nak buat ye.. rasa lemah sgt badan ni tahan sakit pedih kat dada. #pregnancy #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Balas

Pernah kena dekat seminggu. Sakit sangat ditambah pulak ada gastric. Minta ubat heartburn dengan doc. Ubat tu amik sebelum makan. Lepastu kurangkan quantity makan and kunyah makanan lama sikit. And banyakkan duduk lepas makan dalam 1-2 jam baru baring

saya dari 29w sampai sekarang ni 33w masih rasa heartburn,dah stop mkn pedas tapi masih ada,mmg ganggu selera makan,betullah mmg rasa pedih je kat dada sepanjang hari,nurse kata normal kena kurangkn makanan pedas,berempah semua pun sama je

sy pon slalu jd...skang ni xkira msa...mkn ke x mkn ke ada je pedih uluhati... dh try avoid mknn2 pds seme yg buat jd tu. kdg smpai xthu nk mkn ke x...🥲dokto kta pon normal...tp mcm ne nk buat lg ye spya kurg cket xggu keje...

Sy kadang2 kena heartburn.. Jd kena elak makan atau minum yg mnyebabkan heartburn ni.. Cth.. Kopi.. Teh.. Manis.. Dn mkn sikit2.. Jgn tak mkn..

Kerap terjadi ke sis? Kalau sampai tak selesa better consult dengan doc. Saya pernah kena teruk sekali je. Lepas tu takde dah.

Saya pun rasa yg sama macam ni. Tp baru2 ni try mkn pisang time lapar, kurang sikit jd heartburn tu.