Baby eczema

Mommy's Sy nak mintak pendapat baby Sy Kene eczema.. boleh suggest produk apa yg sesuai...

5 Balas

Sy guna set herbitus.. elok sgt tanpa steriod.. bahan semu natural.. dari sabun mndi smpai sabun basuh baju dia pun sy guna brand herbitus.. Alhamdulillah serasi dgn anak.. kalau puan nak boleh join group tele https://t.me/ekzemadanalahan .. anak coach yg dlm group tuu dah dua org heal sepenuhnya dri eczema.. nanti dia bgtau A- Z apa yg perlu sapu n jaga.. anak sy dah xde merah gatal pun xde.. mlm dah boleh tido lena tanpa merengek.. just jaga makan.. ikut apa yg coach bgtau..

Jaga pemakanan baby kalau baby dah boleh makan. Elakkan atau kurangkn dairy : susu lembu, cheese, yogurt. Tengok balik ada ikan yg tk boleh bagi contoh ikan kembung. ayam pun kne organik, telur kampung. Boleh google, sbb baby sy kena eczema sbb pemakanan dia.

Cari brand yang mild formula. Pakai set lengkap (shampoo, body wash, lotion, moisturizer jika ada) Antara brand yang awak boleh consider untuk cuba - Sebamed - Aveeno - Mustela - QV - Cetaphil Last but not least, dapatkan consultation daripada doktor juga.

8mo ago

Sama-sama. Produk hospital kerajaan ke? Boleh cuba dapatkan consultation di hospital swasta atau klinik pakar kanak-kanak atau klinik pakar kulit seperti Dr KO. Adik saya pun tak sesuai dengan produk hospital kerajaan.

baby berapa bulan?

9 bulan 2 hari