tanda lendir warn coklat mcm period

mommy sume, ape perlu sye buat ye tunggu atau trus g hospital ? .. skrng sye da kluar tanda lendir coklat tp sye xrse terlalu skit .. perlu atau x sye pergi hospital ..sbb pagi td sblom kluar lendir coklat ni ,pkol3 pg sye dah kluar lendir putih jernih yg banyak smpai basah spender , dah pergi hospital dan sudah si seluk oleh docte ,bru buka 1 cm.. d di beri balik .. now sye kliru nk pegi hospital atau tnggu smpai sakit bru pergi ? ..

6 Balas

baru balik cek up , nurse kata keluar ape2 tanda pon terus ke hospital sbb kdg2 ad yg tx sakit tau2 jln da buka 3cm mcm tu , normal sis kalau baby 1st mmg kita tx tau , da kua tanda darah tu means sgt2 perlu ke hospital sbb itu slh satu tanda2 akhir bl nx bersalin , jgn tggu2 lg sbb takut bahayakan keadaan baby

Better pi hospital..kadang2 x sakit pun jalan dah terbuka..cam saya dulu..keluar air ketuban..pi hospital doktor chek dah 3 cm..tp x sakit pun..warded..lama jgk la baru rasa sakit..tu pun bila doktor chek dah 6 cm..6 cm baru sakit tau..pi labour room..x sampai sejam terus bersalin..

nurse pesan klu keluar darah lps kne seluk tu normal klu tk sakit. Saya alami benda yg sama...boleh tunggu tanda lain mcm contraction pulak bru g hospital.. Tp makesure kira gerakan baby mcm biasa.

G hosp terus sis..mase check up misi n doc salu pesan..kalo klua tanda.. lendir terus pg hosp

Saya cadangkan sis pergi hospital terus, risau apa apa jadi nanti. Kuat semangat ye! 💪🏻

Better terus ke hospital