Pgiraan Usia Pregnancy

Hi mommy suma.. Usia kndgn sy mnurut doktor dia kira dr last period 9mnggu suda.. Yp mnurut laki sy prsnyawaan xblaku smasa period knpa kira dr last period.. Ksburn skurg2nya 2mnggu slps hari prtma period tu baru terjadi persenyawaan.. Jd laki ckp 9-2mnggu=7mnggu usia kndgn sbnr sy.. Soaln sy, bgmna pgiraan yg sebenarnya usia kndgn ni?

1 Balas

Waktu subur manusia ni berbeza2.. Ada yg subur lepas habis period ada yg 3 minggu lepas habis period. Jd utk mudahkan semua dr di dunia, ambil la waktu hari ptama period.