batuk berkahak & selsema

Hi Mommy Suma, ank sy 1bln yg lepas dia +ve influenza A.. alhamdulillah x admin sbb lungnya clear x dijangkiti kuman.. tp yg merunsingkan sy smp sekarang Sr stat dia terkena virus tu smp skrg dia batuk berkahak & selsema berpanjangan.. sy da bw dia ke refer ke paed.. n doktor mengambil sample darah( 1st day registered shj) & kahak selama 3 hr berturut.. n Hari ke 4, ujian mentoux(result -ve) alhamdulillah.. Dan doktor review semula utk keptsan darh n kahak pd 10hb nnt.. baby sy berusia 7bln pd 8/3 nnt..utk pengetahuan suma, sy da mix susu fm daytime (sbb dia tgl dgn pengasuh)n df sebaik sj pulang kerja... Sy suspect susu fm yg Saya beri padanya..adalah sy perlu stop susu fm tersebut. Atau bertanya pd doktor bile review nnt... Sy risau berat bdn ank sy sudah di garisan kuning.

1 Balas

Mungkin tak sesuai fm, mcm anak sedara sy sorg ni pun sama.. Minum susu formula buat berkahak..