Due bulan 12

Hi mommy. Siapa yg due bulan 12 belum bersalin lagi? Saya sakit perut memulas, sakit pinggang, sakit celah kelengkang semua dah ada cuma belum turun tanda je lagi. Due 25/12. Semoga dipermudahkan urusan kita semua mommy.

11 Balas

sama pun sama macam awk sis. tapi Sy 3 hari sakitnya kadang2 on off. Smlm alang2 Sy chekup Tanya nurse Sy , Sy kata lah normal ke macam tu sakit dia cm senggugut? Sebb skitnya on off kadang2 perut mengeras lain macam. pastu refer ke dokter plk last2 Kene marah😂😅 dia kata knplah awk tak pergi bahaya tau, kalau ada tnya2 cmtu pergi je terus hospital takut bby awk apa2 jadi. kita taktau, rasa skit je pergi terus jgn biarkan. last2 doter Suh refer ke hospital terus g chck Smpai2 check ctg smua pastuh Kene seluk check jalan last2 Dr kata jalan baru buka 1cm . 😅

5mo ago

tapi Sy pergi hospital sbb dia tgok dari ctg kita dulu pastuh dia akan scan bby kita semua then check bukaan jalan , kalau bukaan 1cm atau takde dia suruh balik dulu. bby alhamdulillah okay

Saya due 24/12 . 4/12 ttba rasa sakit mcm sengugut terus pergi hospital. Sampai hospital terus kene cirit² . Doc check jalan da 2cm . 4 hari kat hospital takde progress. Buat ctg dan scan semua okay . Doktor suruh balik (7/12) dan dtg semula ke hsptal pd 21/12 😅 . Sampai hari ni dah buat mcm² senaman tp contraction manja² je dia dtg . Selesa sangat si kecik kat dalam 😌 .

saya due 26/12 belum ada tanda lagi cuma kadang sakit pinggang perut mengeras selalu Dan rasa nak buang air besar tapi bila p tandas xpula mau membuang tanda² lh Kali tu nak besalin Tak lama lg semoga dipermudahkan urusan Kita bersalin semua mommy.

Saya due 13/12 pun tanda mcm sis juga.. Masih belum ada tanda besar.. kalau xde juga 13/12 dh kena serah diri.. semoga kite yg due bulan 12 ni dipermudahkan urusan bersalin ye..sihat baby dan sihat ibu..

5mo ago

Saya xde sakit perut lagi setakat ni..Sakit pinggang je.. sakit tp kejap je..bila dduk lama blh thn lagi..bila dia dtg sakit xblh nk berdiri .. Ntah la nk pergi hospital Tkot disuruh balik pulak 😂

Due kita sama, sakit kita pun sama, tapi baby belum nak keluar lagi kan. hehe, semoga semua urusan ibu yg bakal melahirkan baby bulan ni dipermudahkan segala urusan. Amin yra.

Sama lah saya sakit2 perut pinggang semua dah ada cuma tanda je tkda lgi due 14/12 nie second baby . Semoga di permudahkan urusan bersalin ibu2 yg due bulan 12

due 31/12. masih bekerja. sakit pinggang memanjang. tkde turun tanda lg. semoga dipermudahkan urusan kita semua

5mo ago

betul. bangun pagi rasa mlas jeh . kaki rasa mencucuk2.. tengah kumpul cuti nk cuti awal 24hb nnti kalau tk bersalin lg. aminn semoga kita kuat ye sis

due kita sama , tapi saya dah selamat bersalin 26/11 . semoga dipermudahkan urusan bersalin sis🤭🤭

saya due 26/12 bru jer bersalin jap td 8/12…

5mo ago

tahniaa sis...waa bestnyaa

samalh. sy due 26/12