gdm on diet

hi mommy👋🏻 siapa kt sini yg ada pengalaman time pregnant sangkut gdm. betul ke kena besalin awal dari tarikh due ? #First_Baby

4 Balas

gdm on diet here, kena serah diri genap 38w. jika tiada tanda bersalin doc akan beri induce utk paksa bersalin. sy bersalin 38w 2d secara induce pil sebiji, belon, drip air. alhamdulillah berjaya bersalin normal..

2mo ago

wah! dah nk dekat due. takda tanda bersalin lagi ke sis? buat senaman sikit² sis pujuk baby keluar awal. hehe

yee kena ngam2 dengn tarikh due , kalau tk bersalin waktu tarikh due masa tarikh due tuh akan admit wad dh , sya due 9/6 bersalin 10/6 sangkut gdm jgkk

saya anak pertama gdm on diet tapi baby keluar dua minggu dari due 37minggu dah keluar sekarang dah besar bakal jadi abang dah.

kalau gdm on diet xblh lebih dr due date..kalau gdm on ubat atau insulin kena serah diri 38 minggu..