Anak 8bulan belum merangkak

Hi mommy semua..sy nak tnye normal le klu anak 8bulan masih belum merangkak..bru angkat2 montot..dduk pn belum..

4 Balas

saya pun agak risau sebab baby saya pun 8bulan tapi masih tak merangkak,duduk tapi kalau mengesot laju betul . cuma dah ada nampak anak saya cuba angkat badan je pastu sambung mengesot balik 😂 risau juga saya . saya positif jela mungkin anak saya lahir tak cukup bulan . lambat sikit . beza seminggu je dengan anak buah saya tapi dia dah pandai merangkak dan duduk sendiri bulan lepas . anak saya agak lambat sikit . risaunya lah

anak sis berat brpa? normal tu. setiap anak kan tak sama. mgkin nk terus berjalan. atau mgkin sbb badan dia berat sbb tu dia takleh agkt badan. mcm ank adik sy gemuk. 7bln dh takleh merangkak lgi

normal..ikut pengalaman saya setiap anak ada yang cepat dan ada yang lambat... Alhamdulillah 🤲 anak saya no 6 ni paling cepat 8 bulan laju merangkak..duduk.berdiri...duduk berdiri..