Maternity pad yang selesa

Mommy semua yang ada pengalaman boleh share tak, maternity pad apa yg selesa utk dipakai dan berapa lama kena pakai sebelum tukar pad biasa? #firstbaby #pregnancy #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Maternity pad pakai dalam 2-3 minggu sebab maternity pad biasanya lagi lembut dari pad biasa. So sesuai kalau siapa yang kena jahit kat bawah. Pureen maternity pad yang plastik putih tu pakai masa darah banyak 4-5 hari pertama. Pastu pakai maternity pad yang pendek sikit sebab darah dah berkurang Kalau nak pakai pad yang jenis pampers tu pun okay masa heavy flow

2y ago

Faham thankss

For me, guna maternity pad dulu at least utk seminggu or 2 minggu, sbb maternity pad sesuai sgt utk mummy yg ada episiotomy (jahitan). Lepas tu, darah pun semakin kurang and luka episiotomy pun kering, boleh tukar kpd pad biasa.

2y ago

Thanks yaa