Cara atasi kencing kotor.

Hi mommy semua, siapa kat sini ada pengalaman kencing kotor😢 mcm mana nk buat ye? Minum air masak banyak dah. Tapi mcm tu jugak result. Saya dh 29minggu. Doc cakap nanti effect bersalin. Ada tips tak? Tapi saya kencing tak sakit pun😢. Memang kene warded ke? #firstmom

13 Balas

minum air barli suam kosong sis. saya baru ja kena urine 2+. 2 kali check urine xok. kali ketiga check urine dh ok balik. pagi2 saya minum air barli kosong sebungkus. pastu saya minum air kosong ja sampai mlm.. minum sikit2 tapi kerap. xdak lah rasa senak perut sb byk air sgt minum. insyallah ok nanti

Air barli sis..klo xjalan jugak pergi jumpa doc je..sy masa awal hmil tu kena..minum barli xjalan..pastu p klinik kena cucuk dekat belakang cuma terkilan bila sy bgitau doc tu sy mngndung dia buat xtau..pastu dia kata eh u mngndung ke…cam hareyyy..so cari klinik ibu dan anak okk

2y ago

mmg hareyyy sguh la

Minum air masak byk2 saya penh di masukkn hospital sbb kencing kotor. Kencing mcm biasa tak sakit pun. Msuk hospital sbb mkn ubat antibiotic x jln jadi kne masuk ubat dlm darah. Spjng kat hospital nurse suruh minum air masak banyak2. Skrg alhamdulilah dah oky

saya masa 26minggu result kencing kotor. lepas pada tu saya asyik minum air kosong, dan air limau nipis suam kosong ja. Dan kali ke 2 saya pergi utk ambik air kencing tu result dah ok. nanti 29 minggu hanya pergi cucuk kacing gigi jela

sme laa. sy da 26w tiap kali kncing msti kotor je wane keruh. pdahal mnom air cm byk je. hritu hosp ade je amik urine tp rsult taktau lg sbb next appoiment bulan dpn..hrap2 ok lahh

air barli tu boleh minum yg pati ibu barli kat kedai ke ? atau barli rebus sendiri ya

2y ago

mana2 pun boleh sis... barli memang elok untuk UTI... saya start bukak buku pink lagi kencing kotor... sampai 24 minggu macam tu baru rajin minum barli... 2 minggu lepas tu cek air kencing dah okay..

Minum air kosong banyak sis, air barli, lepastu kena kerap kosongkan pundi

sy da 2x warded masuk ubat antibiotik .tp xhilang jugak

kurngkan minuman maniss minuman bergass

petai pon ok jgk cuci pundi kencing