Cucuk dexa

Hi mommy semua . Siapa ada pengalaman cucuk dexa untuk matangkan paru paru baby ? Saya 31 weeks baru je lepas cucuk dexa disebabkan saiz baby kecik sangat . Masuk dose kedua baby terus tak aktif . Sekarang admit ward . Fikiran dah jauh memikir ni . Boleh share pengalaman tak mommy semua ?#firstbaby

6 Balas

Saye ank 1st cucuk 30w sbb baby kecik, brsalin 34w3d Ank 2nd cucuk mse 29w sbb bleeding.. Ptut 33w bru cucuk wlau xde risk pape due of history premature labour.. Brsalin 38w cukup bulan Ank 3rd alhamdulillah xcucuk lg wlau pernah bleeding mse 29w 😅https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

Saya dulu, sbb ada leaking time 33w.. dorg cucuk dexa. Sakit. Boleh ingat sakit dia sampai skrg. Pastu boleh balik sbb leaking xde dah and air ketuban ok. Baby lahir at 36w4d

1y ago

Takutnya kan . Tak dapat gambarkan sakit kena cucuk tu

saya hamil 30 minggu dah suntik dexa juga karena uri kat bawah alhamdulillah Beby aktif sangat sais Beby 1;kg lebih

takut plk dgr...sy scan kemarin 27w5d bby bru brt 600g...brt xnormal tp saiz ukuran ikut week jaa normal...

1y ago

yeke tp sy ada gdm on ubt & insulatad blh ka mnm

Inj dexa mmng wajib ke? Saye dah 32minggu tp inj att je dpt 🤔🤔?? Saye pon frst baby

1y ago

Sesiapa yg ade isu je Utk ibu yg ade risiko brsalin xcukup bulan or 37w kbwah

berat baby sis berapa

1y ago

31weeks berat baby 1.4kg . Sepatutnya dia dah 1.7kg ke atas