Redakan demam baby

Hi mommy semua. Boleh share tak cara redakan demam baby ? Anak saya umur setahun 3 bulan. Saya dah try mandikan dgn asam jawa. Ada cara yang lain lagi tak ?

1 Balas

- Pantau suhu baby setiap 4 jam. Kalau ada bagi baby PCM, kena bagi makan ikut jadual. - Pakaikan baby pampers sahaja. Lap baby di sekitar leher, celah ketiak, pelipat kaki, paha. Kalau extra effort saya, saya letak cool fever kat semua tempat terbabit. - Pastikan anak kekal hidrasi. Makan dan minum jangan skip. - Jangan bagi orang yang tak sihat dekat dengan anak. Kalau nak dekat jugak, pakai mask dan cuci tangan. - Kalau suhu anak tak turun juga dalam masa 3 hari, segera bawa ke klinik.

9mo ago

Baik sis. Thank you suggest