Baby 7bulan

Hi mommy semua. Anak saya masuk 7 bulan tapi still boleh duduk tanpabantuan. Kalau duduk tak sampai seminit senget and tergolek. Merangkak pun belum. Tapi da in position, cuma tak gerak je. HuhuNormal ke ? By umur berapa baby boleh duduk and merangkak ? #ingintahu #firstmom

3 Balas

Absolutely normal. Perkembangan baby lain lain. Tak sama. Tiada ketetapan umur untuk baby duduk atau merangkak. Apa yang Puan boleh buat, latih baby. Keep stimulate baby with some activities.

Depends on baby. Macam anak saya dalam 10bulan baru boleh merangkak betul2, pastu meniti memanjat sekaligus. Sebelum tu dalam 9bulan, dia boleh duduk sendiri, dan mengesot kebelakang.

normal puan..berbeza ikot bayi..boleh tgk utube utk exercise bayi ye