Kepala Baby Di Bawah

Hi mommy. Saya dah 32w scan baru baru ni doctor kata kepala kat bawah. Maknanya ada kemungkinan akan bersalin awal 2 atau 3 minggu dari EDD ke? 😅 #nervous #worried

11 Balas

Semalam saya baru scan kat kk. 28w kepala kat bawah. Dr kata jangan risau 28w masih awal dan baby masih boleh berpusing2. So awak jangan risau melainkan ada tanda2 nak bersalin.Jangan lupa bersenam juga untuk kemudahkan bukaan. 🫶🏻

Hi morning.Normal tu momi..sbb tu yg terbaik kddkn bby.Tp,klu ada tnda2 bersalin mmg kn ap hspital trs.Wpun doktor cakap dh kat laluan x smstinya akn lahir awal😄excited momi jmpa buah hati.Masa ni kna lh jga dri.Jangan buat kerja berat.

alamak risau pulak saya..sbb sy masa 28weeks hritu scan bby melintang .hope dy pusing la nnti kpla kbwh..tpi tkde plk nrse ckp nk scan 32 minggu nnti..dy ckp 36 minggu je..mmg ad ke scan 32 minggu ..sbb sy msuk 32 minggu selasa depan

sy msa 28weeks kepala baby kat bawah. tp baru2 ni scan jmpa doc 32weeks kepala baby kat atas da pula.. hopefully nti 36 weeks jmpa doc lg kapala baby kat bawah la.. 🥹🥹😁😁

1mo ago

samalah kita 😅

Better kepala kt bawah sis dari kt atas.. Saya ni kejap kt bawah kejap kt atas tuk second baby ni.. Risau sbb yg first baby trpksa czer sbb kepala kt ats tak mau turun2😂

Sy baby pusing ke bawah 25week skrg 31 week mmg dia stay mcm tu je.selagi x masuk laluan x kn bersalin bila tiba masa dia akn masuk duduk dlm laluan

sya scan 31weeks masih songsang.. sama mcm 2 anak sya sblm ni biasany 32 atau 32 weeks bru kepala d bawah

Thanks mommies! Risau bersalin awal sebenarnya sebab doctor dah suruh get ready huhu

Sy scan 28 week doc ckp kepala baby dah kat bawah. Doc ckp ok . Tu yg dorang nak.

tak juge sis hehe .. bby sy haritu pun turun awal .. 🫢 beranak ikut due 😂