spotting coklat

hi mommy saya baru 8 week, normal ke ada spotting coklat cair? saya dah 2hari tak bersama suami. tapi saya mmg baru mula kerja dan byk bergerak. sebelum ni takpernah jadi mcmni. #ingintahu #pleasehelp

spotting coklat
6 Balas

sy haritu Pon keluar spotting coklat Gini gak. risau smpai nanges² call husband sbb sblom ni prnh miscarriage.trauma Nye pasal. time tu Pon 8w+. yg penting jgn stress atau fikir bukan². awk tgokla spotting tu keluar time tu je atau bnyk Kali.. klu sekali je xyah risau.just bnyk kn rehat. time awl² ni mmg xboleh sgt bersama suami. risau kandungan Masih xkuat.cuba bedrest dulu . kalu still keluar spotting boleh jumpa doktor. biasa nya doktor akan bg ubat duphaston. macam sy hr tu dapat duphaston.mkn 5 hr dh xkuar dh spotting tu .Alhamdulillah

1y ago

kan....jadi risauuuu...terima kasih awak❤️🙏

skrg brp weeks? sy pun bru je lepas jd mcmni sblum ni. punya laaa risau. sbb sy ad sejarah ggur . tp sy positif je . sy nilai spoting masa ggur n skrg. beza . ni spoting sbb implantation. kalau spoting ggur, hari2 kluar, selama smgu, koko pekat . kalau macamni, harini kluar esk tak, lusa kluar, tu spoting implantation. awak bedrest dlu, btul2 bedrest, amik mc kalau perlu, pantau brp hari kluar mcmni. if hari2, refer kk trus

1y ago

boleh jugak sis. sy pun mcmtu, kejap kluar kejap tak. masa kerja keluar stitik dua. tp sy tkg kk . sy bedrest . alhamdulillah bbrp hri kemudian stop dh . n sy scan alhamdulillah dah ad heartbeats. kalau awk risau seeloknya g kk trus . kalau g swasta pun dia scan je.

Pergi buat checkup sis. Saya pun macam ni, kadang darah. Doc advice utk ambik duphaston, untuk kuatkan rahim.

tak perlu lah bersama suami sehingga kandungan betul2 kuat.

jika keluar lendir segera jumpa dr