bby mengeras

hi mommy. saya 34mnggu6hari normal ke bby selalu mengeras? dia ada gerak tapi tendangan dia xkuat mcm selalu kan kalau dia menendang kita akan rasa ngilu. tula saya nk tanya normal ke kalau dia mengeras dahtu xkuat dia punya tendangan.#firstmom #firstbaby #ingintahu

4 Balas

slalu perut sy mengeras kalau sy salah makan perut x selesa mcm masuk angin tp x kembung.. yg ke2 kalau cirit atau sembelit dia mngeras sbb perut memulas/meneran time u'ut.. yg ke3 mengeras kalau penat sgt bnyak berjalan/berdiri, sy akan baring rehat pastu ok semula..

saya masa masuk 34w pun baby start mengeras..tapi xselalu...mngeras je xda rasa sakit...kata doc baby mcm tgh latihan utk dia kluar nnti..skrg dh 36w jrg dah rsa mngeras...tapi rasa dia punya sentuhan tu terasa juga laa..sikit ke kaki tah tahu la..benjol2 perut...

7mo ago

kita mommy yg tengok dia buat senaman dalam perut happy tengok aktif sangat🤭

Saya macam sis juga, kerap mengeras. Saya pergi hospital, kena warded 2 hari untuk pemantauan. Ruapanya sebab kencing kotor, then kat hospital memang makan antibiotic je sampai urine okay baru discharge

contraction tu. Asalkan cukup gerakan 10. jika contraction kerap dlm tempoh sekata, buat pemeriksaan dgn doktor

7mo ago

sama