#pleasehelp

hi mommy saya 16week tp perut still tknmpk sangat. normal ke? risau gugur. sbb perut still kecil. apa tanda2 kalau bayi meninggal dalam perut? boleh share mommy2 yg ada moment rasa mcm ni? selamat berpuasa semua!

5 Balas

16w baby masih kecil awak. jadi normal belom nampak perut. perut awak kecik or besar bukan penentu baby dlm rahim awak okay atau x. kalau risau boleh pergi scan dkt klinik luar tiap2 mggu utk lihat perkembangan janin dlm rahim awak☺️. scan kerap xmemudaratkan baby dlm kandungan. nt masa 18-26w boleh buat detail scan. boleh tengok head to toe baby awak. awak doa ibu hamil mustajab. jadi doa lah yg baik2 minta yg baik2. doa supaya allah lindungi anak dlm rahim awak. mcm sy 1st baby 7-8m baru nampak perut. dn baru org tahu sy preggy. yg penting kita tahu baby dlm rahim kita berkembang ikot week yg sepatotnya❤️.

Fikir yg baik2.. 16w tu baby kecik lg.. sy pun smp bersalin perut xnmpk.. blh pkai sluar jeans lg.. lg pun baby bump tu aurat.. selagi xda apa² tanda pendarahan/sakit tu InShaaAllah kandungan baik2 aja.. selamat berpuasa juga

jgn rsau.. memg rmi yg perut kcik, x nmpk baby bump tp baby kt dlm sihat2 je.. soal ajal maut di tgn tuhan, kte bykkn bdoa je.. jge ksihatan.. dgr ckp Dr.. insyaaAllah sume nye baik2 je

sy dua² anak sy 6bulan kndungan perut msih xnmpk sis...jgn risau..normal..

uish .jgn pk gtu .as long as xde pendarahan, xde sakit2 shud be fine