TTC. How to use OPK

Hi mommy outhere. Dekat sini sesiapa tahu how to use OPK tak? Time bila nak celup and dari bila sampai bila? Please help #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

buat hari2 lepas habis period sampai lah jumpe waktu subur. opk akan jadi dua2 pekat kalau subur. kalau satu pekat satu cair biasanya tu belum sampai waktu subur. buat hari2 antara kul 10am-10pm. sebelum buat opk jangan minum air 1-2 jam nak bagi air kencing tu pekat. bukan air kencing pertama waktu pagi subuh tu ya.

3y ago

Thank you! ❤️

bole celup hari² smpai jumpa opk subur .. 12pm - 8pm , puasa air 2 3jam tuk kepekatan urine.. gud luck

3y ago

Thank you!

From 2pm - 8 pm And xleh minum air 2 hours before taking test

buat hari2 smpai dpt line 2 terang