8 bulan takde gigi lagi

Hi mommy, nurse ada bgtau anak 8 bulan kena start makan makanan yg tekstur kasar mcm kalau blend tu buat skali je xyah smpai lumat sgt... Tapi anak sye gigi tk tumbuh lgi bila buat mcmtu dia xleh accept, so tkpe ke kalau bg makan yg blend halus ni wlaupum nak msuk 9 bulan? Atau kena ikut juga? Saya konfius anak sampai unur brpe nak bg makanan yg blend ni. #firstmom

2 Balas

boleh sis.. tapir slowly ubah texture. 1st nak intro kat ank new texture supaya dia tahu nak kene kunyah makanan tu.start dengan finger food pun ok..untuk ajar anak mengunyah.