Pergerakan baby 28 week

Hi mommy, normal ke ada hari baby aktif sangat, ada hari baby tak aktif dalam kandungan? Lagi2 masa berpuasa ni. Tq mommy

5 Balas

kalau baby i, dia aktif betul. Selalunya dia aktif betul sebab lapar minta makanan. Tapi i try untuk berpuasa lagi. masuk je 1pm i dah shaking, badan i dah lemah tak ada tenaga. baby pun aktif. i terus makan. tak apa lah, i ganti puasa lepas habis pantang je. puasa boleh ganti.. baby susah nk dapat 🥲 sebab 1st pregnancy i miscarriage so pregnant kalini i betul2 jaga. semoga kita semua dipermudahkan urusan dan sihat sentiasa

normal sis. saya pun first day puasa haritu dia slow sikit. 2nd 3rd day dia aktif. hari ni slow sikit tapi tak se-slow first day. hari ni genap 28w, tapi sy dah start kick count dari 1st day puasa. as long as dia ada kick every hour, saya tak risau lagi.

Sama la mommy..wktu hr first puasa bkn main aktif smpai rse senak..walaupon sy xpuasa..2-3hri lpstu biasa2 je aktifnya..tp pling ketara tgh mlm..pling xsuke bila dia tendang bwh hmpir nk terkucil 😂

bby saya ada hri aktif siang dan malam 3 hri berturut , lepastu kurang aktif 2 hari pegerakkan pun sekejap2 , saya selalu lapar waktu 12 am & 4 pm kalau x makan mula xmau gerak kdg2 mengeras

normal