Alat check BSP

Hi mommy nak tanya..untuk yang ada GDM prefer ulang check bsp di klinik atau beli alat check sendiri? Klau beli alat check sendiri jenama apa yg accurate? #firstmom #SeriusTanya

24 Balas

Sy first check kk tapi penat terkejar² dgn puasa lagi,ambik anak ulang alik...last² Sy bincang dgn dokter kk,dokter bg check sendiri tapi nk jujur laaa,Sy snap gambar bukti jujur...esok nk check up hari nie kene check BSP kire esok pg review dkt dokter jelh...

Beli sendiri😊Saya bekerja. Takde masa untuk ulang alik check di klinik. Check sendiri ni sangat lah memudahkan saya, jimat masa, takyah nak pikir untuk adjust schedule ke klinik hehe. Saya guna One Touch Glucometer.

saya check sendiri dgn kje sibuk.. penat nk ulang alik kk..mmg saya standby 1 kat rmh simpan.. saya guna yg jenis sinocare GA3 mmg reading sama yg mcm alat BSP kk

sy check dkt rumah .. leceh ulang alik KLinik.. tmbah plak sy kerja.. mmg xsempat nak g kk..4 Kali shari.. Beli jnis accucheck atau sinocare.. dua2 accurate

saya chek sendri kt rumah..suami keje xde masa nk cuti..lagi mudah xsusah nk gi kk ulang alik..buat penat badan je..lagi satu mls nk tunggu lama2

saya buat sendiri je kat rumah sebab penat nak ulang alik klinik/tunggu lama kat klinik. saya beli brand gluco navii beli kat farmasi rm88 full set

Beli sendiri buat dekat rumah sis. If sis suka jalan jalan dan tak kerja boleh je ulang alik kk. Tapi leceh tunggu lama 😆

Sye beli sndiri je sis , sye setiap minggu patutnya ke klinik cek bsp . Tapi sye mtk beli sndiri cek kat rumah je

Saya check sendiri. Dah lama beli. Sebelum kena kencing manis lagi. Saya punya jenis butterfly kot. Lupa😅

saya check sendiri. saya malas nak ulang alik, penat sis. saya pakai contour plus

2w ago

sama la ngn kite. check kat umah ja