Bleeding & Spotting

Hi mommy’s nak tanya saya pregnant 6 week..Masa 5 week spotting & ada satu mlm tu bleeding pg Pac doc scan tvs kantung dh ada yolk sec..Lepas tu takde bleeding..Tp now dh masuk seminggu spotting ringan especially klu bnyk gerak…doc dkt pac tulis dkt kertas tu TRO Missed Misscarrige..Takde sakit perut sakit pinggang semua..Alahan makin teruk smpai now tp takde sampai muntah..Takleh bau mknan bayang makanan pun takleh..Risau & overthinking mcm2..Doc suruh scan lagi minggu dpn..Lambatnya masa berjalan…Ada mommy2 yg ada pengalaman mcm tu jgk?#ingintahu #bantusharing

8 Balas

Saya ada masalah sama sis, tapi rasanya masatu dah 10w keatas. (Sebelum tu ada bleeding juga tp saya ingt period) Saya pun baru perasan saya pregnant & punca bleeding (dijangka) sebab breastfeed anak 1st. & terlalu bnyk buat kerja. Walaupun kita rasa kerja tu ringan & biasa buat, time pregnant kena lebihkan rehat. Doc nasihat untuk bedrest seminggu & tengok perubahan. Also doc bagi ubat kuat rahim.

2mo ago

Ni anak first ,sblm ni penah ggur. Tapi rsenye klini spotting tkde apa sb check pn still double line tgh tnggu 14/8 ni scan kdua sb mse scan 4 week xnmpk pape lg

Saya sepanjang 5w bleeding. pergi scan nmpk yolk sac.. masuk 6w sy betul2 heavy bleeding.. g scan Alhamdulillah baby masih ada.. menangis saya.. minggu depan scan lagi.. smpai skrg nk masuk 9w masih ada spotting..kalau lasak sikit bleeding...harap baby kuat bertahan 🥹

2mo ago

InsyaAllah Aminn..Harap2 masih ada rezeki baby masih bertahan sbb 2 hari ni buat kerja rmh mcm biasa urus anak takde plak spotting..cuma cepat penat & sakit belakang je laa

Sis saya pernah gugur tau sebab lambat 2 hari je cek bleeding tu. Dpt ubat kuat rahim pon tk berkesan sbb saya lasak tak byk rest.masa tu 12week. So better 1st trimiester ni bykkan rehat walaupon rse tk pnt sgt.kalau rse da buk bergerak rehat . Jgn angkat berat

2mo ago

Alhamdulillah harap2 semuanya sihat sampai lahir ya sis..jaga diri 🩷

Hi.. saya pun sama situasi.. ad bleading colour coklat.. 6w.. kantung masih kosong bila scan.. smlm jumpa doc, dr bg ubat kuatkan rahim (duphaston).. brharap kandungan ad & sihat.. 2weeks akan repeat scan.. semoga semua mommy & anak sihat 🤲

2mo ago

Semoga baik2 saya sis Aamiin2 🤲🏻

Tengah merasa mcmni la skrg ni kandungan 5 mnggu esk masuk 6 mnggu,spotting memula shri je lpstu hri kedua takde ,eh harini ada balik tp xklua pun dkt panties sy try seluk ada drh skit .

2mo ago

Cek upt double

hi sy skrg 7week4day. kita sama. ada bleeding. dah scan tngok2 ada air kat rahim. doktor ckp kena pantau la takut2 ada apa2 dngn baby. risikonya keguguran. sedih hati sy skrg ni🥹

2mo ago

belum minggu depan scan lgi.. tp kerap ada darah la awak. kadang2 risau juga mcm mana lah ni

sy kemarin dr er.. spotting.. doc scan hny nmpk kntung kosong jak.. refer pac pn ckp sma.. kntung kosong.. tulis TRO MISSED MISSCARRAIGE.. review o&g bln dpn.. hrp baik² sja..

2mo ago

tiada.. cuma slalu rs perut sakit & penat..

Sy pun smlm bru blk dr PAC. Ada spotting brownish pekat. Last year dh gugur. Yg ini ctau survive ke tak. Try utk bertahan 😢

2mo ago

Xde alahan lg sis