hi mommy ..nak tanya prgnt 18weeks ni kn slalu sakit smua bdn terutama bahagian lutut..normal ke tu?

5 Balas

Saya tempat pelik2 sakit sejak mengandung ni. Tulang belakang bahagian bawah mmg paling kerap, kdg2 tulang punggung, tapak kaki then lutut. Tapi sakit tu on off. Saya perasan akan kena bila penat sangat. So kalau sis penat, rehat kejap baru bangun semula. Jenis kasut pun penting. Saya dulu selamba pakai sandals biasa, sampai rasa nak tercabut separuh badan ni. Pakai hush puppies Alhamdulillah dah tak sakit2 badan sangat.

2y ago

Hai ! saya preggy 17week. saya pun ada rasa mcm awak. Tulang pinggul pun sakit, bila jln² pun sakit kaki n tapak kaki

Normal ja sis. Kdg2 sy pakej sakit jiwa tgok suami dpt tidur dgn aman 😂😂😜😝 maka dgn itu kita kena kacau dia tidur jugak 🤣🤣🤣 bagi dua dua rasa sakit 🥴🥴

saya bukan takat lutut sekarang. tulang bontot, semua sakit 😖

kurang kalsium mungkin..

normal...