nak bagi susu badan ade balik

Hi mommy's nak tanya ni.. Mcm mna nak bagi ade balik susu badan.. Dah sebulan x BF and pump pun kadang2 jer.. So susu drop teruk.. Stress kat tempat keje.. Ade cara x bagi susu badan ade balik? #harap dapat bantuan #first baby

1 Balas

Cuba sis try cara ni, masa bf kan baby,pump breast yg lgi sebelah. Then,next feeding pun sama tp ganti breast lah. Contohnya pukul 1,baby bf belah kanan,pump belah kiri. Nanti pukul 3,baby bf kiri,pump belah kanan. Pump sampai kosong tau. Let say baby tak mintak susu,pump jugak yg belah kanan tu. Nanti dia hantar signal demand for volume dkt otak. Pumping tu guna mode stimulate dulu. Saya dh try,jdi.