Lupa tutup tin susu

Hi mommy, nak tanya. Kalau kita lupa tutup tin susu lebih kurang less than 4hr, boleh guna lagi ke tak ye tepungnya tu. Husband lupa tutup tin lepas buat susu anak semalam. Check tadi, susu tepung tu masih dalam keadaan okay, takde bergumpal ke apa. Susu similac total comfort. Ralat betul rasa kalau takleh guna😭 baby kita baru dua bulan.

4 Balas

mmg nampak elok. tapi kite x nmpk kalau ade lalat dh singgah berak dlm tu ke. ade binatang terbang msuk dlm tu ke. so utk elakkan anak jadi sakit perut ke ape ke, better lah buang.

less than 4hr for me still okey. tapi check dulu susu tu ada bendasing ke tak. Cuba la dulu try bagi kat baby. if baby nangis² ke,meragam tak macam biasa. Baru tukar baru.

sis better beli tin baru..tkut bby sakit perut nnt..