Air ketuban keluar

Hi mommy nak tanya. Kalau air ketuban keluar bahaya tak? Saya baru 30weeks

10 Balas

Bahaya awk. Nurse sy pesan hari tu kalau ada keluar air ketuban ke baby x aktif (tendangan xsmpai 10 12jam) terus datang ke ward bersalin, jangan datang ke ward kecemasan. Semoga semuanya baik2 untuk awk.

1y ago

hai awk... sudah bersalin ke?

semoga puan dan anak dalam keadaan yang selamat,baik dan sihat sejahtera. moga dipermudahkan urusan puan sekeluarga

Mestilah bahaya awak.. nurse selalu pesan kalau leaking terus ke pac.. tambah awak bru 30 weeks.. pegi pac ye awak..

1y ago

Terima ksih. Saya dh kena tahan ward. Air ketuban keluar banyak. Kena paksa bersalin awai

semoga kuat.. bby premature banyak dugaan nya. duduk nicu lama juga.. sy doa kn puan & bby sihat2 sntiasa.

risau nye . sy bru je 32w3d . semoga dipermudahkan urusan sis n smoga sis n bby selamat .. Amin

bahaya awq Klau air ketuban keluar..pergi hospital cept2..risau nntyy ape2 jd kt baby

mcm mana nk tahu tu air ketuban ye ? 😅 saya 1st mom skrg pregnant 30w juga

1y ago

Air ketuban dia mengalir x henti2. Kita first akan ingat air kencing tp x sma sbb air ketuban ni kita xdpt nak hentikan. Klu kes mcm puan ni, mgkn dia perasan air tu keluar skit2 ckup membasahi panty. Ada baiknya tngok jg warna air ketuban tu mcm mna, warna air ketuban ni jernih tp bila dah ada tanda nak melahirkan biasanya dia boleh jadi jernih+kemerah merahan, kdg bercampur dgn keputihan org hijau kalau baby dlm tu berak. Ni yg sy baca2 pngalaman ketuban pecah dlm group ni laa..

Allah soalan bengong apa ni. Nak jdi ibu pun tak pandai2 lg

4mo ago

xde adab nye u.klau u xnk jwb u diam.rmai yg blh jwb.mroyan ke ape.dy elok je tnye soalan.u jgn igt u serba taw smue org pn serba taw .

jgn tunggu lama. terus ke hospital

1y ago

Dia dah ke hosp, kena tahan ward dan paksa bersalin awl sbb air ketuban dah keluar bnyak. Kita bantu puan ni dlm doa je semoga dipermudahkan smua proses 🙏🏼

tanda2 nak bersalin tu...