Husband nak baby lagi

Hi Mommy, nak tanya boleh ke sy pregnant lagi? Nurse kk marah tak? sbb nurse kata kalau nak pregnant jarak kan dgn anak pertama 2tahun kan? Anak first sy skrg 1 tahun 8 bulan. Anak first pregnant dan bersalin semua normal tak ada masalah apa2. #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #advicepls #jangankecamjustbertanya

8 Balas

Sy tau pregnant anak 2nd masa anak 1st x sampai setahun... X de pun nurse bebel ke marah sis... Klu semua normal x de masalah pun... Tp mental kena kuat la, sbb nk handle yg kat luar dan dlm serentak... Seriously masa kecik mmg penat dan belanja agak besar.... Skng anak2 sy dh masuk sekolah rendah, rasa mudah je nak urus semua... Anak2 pun dh mcm kembar....

3y ago

Betul, kena pikir masak2 dulu... Sbb mak yg byk kena tanggung semua... Tp kita kena percaya rezeki anak2 kan... Klu 7,8 thn dulu mmg sy mengeluh tp skng rasa lega byk... Ni plan tahun dpn nk tmbh baby lg, pdhal yg dlm perut pun blm kuar lg... 😂

Alahai sikittt je lagi nak 2tahun puan😁 Kalau rasa badan puan dah sihat sepenuhnya & puan sendiri dah bersedia, insyaAllah boleh. Tapi terus terang saya kata, saya yang jarak 2tahun baru pregnant lagi ni pun letih sangat rasa handle anak walau dia dah faham & dah boleh uruskan diri sesikit😅 Apa pun keputusan puan, semoga dipermudahkan segalanya buat puan🌹

3y ago

Terima kasih sgt2 🌹betul juga tu sbb sy pun 50 / 50 😅. Semoga Allah permudahkan segala urusan puan juga ye 💕

klu mental kuat nk branak setahun 2 kali pun bole sis...dari sis je.klu jenis suami supportive bole tolong in charge household,jaga ank,ekonomi kukuh...xde masalah sbnrnye.yg jd mslh bila suami pndai minta ank je tp komitmen xde..nnt diri sndiri yg tanggung stress.

3y ago

Haah betul juga tu 100%, terima kasih bagi advice 🌹 semoga dipermudahkan segala urusan 😘

terbalik dgn saya ni.. haha saya yg nak pregnant lagi.. tp husband kata nnti dulu, biar anak yg ni susu sampai cukup 2 tahun.. 😂😂 takpa2 insya Allah boleh da tu.. moga yang Terbaik buat mommy dan suami ❤

3y ago

Haah terbalik 🤣 tak nyeri bersalin ke haha. Semoga dipermudahkan segala urusan ❤️

kazen sy bersalin czer , masa tu anak dye baru 5 bulan n skrg dye pregnant lg anak kedua da 8 bulan , x lama lg bersalin , sy yg seram sbb dye czer , berani betol jarak dekat² gitu 🤭

3y ago

inshaALLAH amin ..

Sy ank bru 7bulan baru tau pregnant lg.. Alhamdulillah doc n misi x marah pon.. Siap ckp tahniah lg.. Rezeki kte ye.. PdhL doc india.. Sgt2 la baik.. Dorang sgt2 positif.. Alhamdulillah

3y ago

Wah congrats 😊 semoga dipermudahkan segala urusan ❤️

4bulan je lagi anak first nak cukup 2tahun. Taksalah kalau dh prepare nak ada baby lagi, emosi mental kena kuatla. 😊

3y ago

Kena kuatkan mental dulu ni, sbb masih ada takut2 😂semoga dipermudahkan segala urusan 💕

Saya pregnant anak kedua, anak first saya 1 tahun 8 bulan. Alhamdulillah semua ok je 😁

3y ago

Wah taniah sis 💕 terima kasih reaction 😊 semoga Allah permudahkan segala urusan