Pergerakan bayi

hi, mommy nak tanya biasa berapa week dapat rasa baby tendang? sy dah 18w tapi tak rasa apa lagi #firstmom #ingintahu

10 Balas

Setiap org tak sama sis. Sy anak first 20weeks keatas mcmtu, skrg second 18weeks dah rasa babh tendang tp manja2 je. Tk kuat pun. Maybe lps 19weeks baru rasa betul2 kot.

Same. Sy pn 18w lbih skrg nk msuk 19w tp blm rasa bby tndang lg. Kdg2 je rasa bby begerak mcm perut bergelora tu tp kalau tendang tu belum lagii

sy 17week da rasa. lelagi time baring mengiring. 2nd pregnancy. masa 1st dlu susah nk rasa baby gerak. Cuba puan makan benda yg sejuk2 🍦

Saya 20w baru rasa. Tu pun sebab lapar sangat terasa kuat pergerakan. Ada doktor kata first baby kadang lambat rasa gerak

saya sama ngan sis 18 weeks nak rasa pergerakan dia time dia lapar, atau kita baring melentang

sy 20 weeks Baru dapt rasa waktu mlm mse nk tido..

19 weeks for me. waktu malam tengah baring2

sama sis sy dah 19minggu blm rsa lg this ada la second baby...

18w rasa viberate 19w rasa bubble 20w baru rasa agak kuat

sy ank 2nd ni, 20w baru rasa. ank 1st pn sama..