education untuk bayi bawah 6bulan

hi mommy nak tanya anak saya baru nak masuk 2 bulan apa dia perlu belajar ye ? #ingintahu #bantusharing

3 Balas

kalau anak 2 bulan ke 2 tahun?

1y ago

hari2 cuba meniarapkan baby, tummy time la kata barat. minimum 3 minit.. tunjuk buku khas baby 2 hingga 5 bulan, 6 bulan hingga 12 bulan..kat shopee ada jual. selalu cakap2 kat baby, tunjuk gambar kat baby supaya dia dapat kenal apa yang kita ajar. siap buat bunyi pun takpa. senyum2 juga, bergurau dengan baby ..bagi kenal suara dan muka kita kalau baby dah boleh duduk sendiri tu, boleh kasi pakai walker, tetapi pantau lah baby sebab takut juga ada tangga kat rumah ke, jatuh bahaya kan baby. kemalangan ni memang tak berbau , jadi hati hati. yang dah boleh berdiri, boleh ajar berjalan, kita pegang tangan dia dua dua, dorong dia kedepan supaya dia boleh berjalan. kasi la ajar abc ke, 123 ke, alif ba ta ke hari2..kenalkan tubuh badan, warna, bentuk..