Baby tknk menyusu dah masuk 5bulan

Hi mommy mommy , anak saya dh 5 bulan , tetiba dh taknk menyusu normal ke ? Risau plk . Lagisatu baby saya menyusu pon hanya 3oz je tklebih . Dan nk mintk pendapat susu apa yang boleh naikan berat bby ? Saya skrg pakai susu dutchbaby jea#ingintahu

2 Balas

memg ade mse2 baby x nak mnyusu/kurg mnyusu.. slalu nye ble fasa growth spurt/regression/beralih bln org kte pggl.. tp normally fasa nie x lme.. klu mnyusu btol, bley try tukar puting ke med flow..

berat bb ok x.mgkin bb dah muak dgn susu tu..Cuba tukar susu lain.biasa sy tgk ramai y gune bebelac..snow..Nan..s26.. Similac utk naik berat.tp kne try n error plak..tgk atas perut bb

5mo ago

Berat bb naik tpi tk naik banyak , dia kerap menyusu badan , tapi badan dh kurg susu jdi dia dh tknk menyusu