Punggung Baby

Hi Mommy ! Mcm mna yaa cara nk baikkan punggung baby yg melecet dan kemerahan ?? X tahu mana silapnya, kesian sgt tngok.#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

Punggung Baby
62 Balas

teruk ni.. kesian anak pedih tu.. stop tisu basah.. basuh air biasa.. sblum buh pampers sapu krim yg khas untuk anak melecet.. bagi kering dulu baru pakai pampers.. pampers kena rajin tukar jgn biar tebal ternone none berat air kencing..air kencing tajam..

Alaaaa kesian nya, cuba pakai pampers lain sis then sapu drapolene atau calamine lotion atau sudocream tp sudocream ni agak kuat sikit utk baby, mungkin mommies boleh cuba 3 ni tgk mana yg sesuai dgn skin baby, yg penting pampers kena sesuai

Allah hai kesian nya😭mesti dia pedihhh tak selesa..saya kalau melecet sikit saya terus pakai kan nappy cream..tapi anak saya kena kat kemaluan dia..alhamdulilahh baik ..melecetbsikit je saya letak..sbb taknk merebak

Kesiannya baby mummy. Nampak pedih sangat tu. Saya suggest bawa jumpa doktor dengan segera. Tapi in the meantime cuba sentiasa tukar diaper, elak guna wet wipes (pakai air lebih bagus), dan sapu cream macam sudocream.

Cuba try letak, sudo cream beli dkat Watson sis, dan selalu check pampers baby sis. leps tukar pampers baru Cuba letak kan tepung jagung sikit dekat punggung baby tu, lepas sapu sudo cream letak sikit tpung jagung.

Kalo pengalaman saya, anak saya pon dlu ada lecet,, saya gunakan vaseline, setiap lepas mandi and setiap ganti pempers, alhamdulillah 3 hri dah kering dan ngelupas,, sampai sekarang ank saya 6 bulan masih pake

baby sy penah kena mcm ni.. maklumlah anak pertama.. semua cream dh try mahal murah.. jenama pampers pun dh tukar2.. at last pergi kk doc bg zink oxide saja.. balik sapu mcm magik,xlama hilang licin terus..

siannye..baby sy pun baru je lps baik punggung dia merah beberapa bulan..mase tu pakai pet pet..lps tu tukar drypers..dan sapu cream..tapi pakai cream Cetaphil cepat baik ruamnya..skrg dah ok 🥰

YaAllah kesiannya. Tlg la Jgn guna wet tissue sampai dh betul2 ok. Basuh guna air / kapas basah. Slalu check pampers. jgn smpai dia berak dah lama baru nak basuh . Mesti letak nappy cream.

ank sya x prnh2 melecet tukar diapers ke huggies trus melecet 😮‍💨 sya guna cream lampin jenama pureen , letak mlm.. pagi nya dh ok dan sya x guna dh brand huggies.