mommy november 24

mommy dah siapke semua brg dan brg kehospital nanti? share lah sikit saya nerves sangat taktahu nak prepare ke belum lagi brg dah beli just bathtub baby dgn tilam babyje belum lagirasa gementar pun adeee #ingintahu #firstmom

18 Balas

Hi sis, saya first mom and currently 31w. Saya start beli waktu kandungan saya masuk 5 bulan. Sekarang saya nak masuk 8 bulan and barang saya 90% dah nak siap. Kalau sis nak jimat beli time live or boleh pergi expo baby, banyak sangat promo and harga murah selain boleh tengok tengok product baby yang lain. Sis dah boleh ready awal tau, sebab lately ni banyak kelahiran baby premature takut sis tak sempat siap apa apa untuk baby , hosp and barang pantang

sama saya due 7.11 baru 60peratus barang baby beli ..tp pun belum siap packing dlm beg ..barang saya pun belum lagi ..tp dh 3kali cek-up misi ckp kepala baby dh duk dekt pintu rahim ...dh masok laluan ..saya seminggu sekli cek-up .. semenjak 2@3 hari ni makin kerap saya sakit dekt peranakan..baby duk menolak2 rasa ngilu ..nk berjalan pun kelengkang sakit ...tangkap pinggang ..xley jalan laju2 ...

4w ago

wahhh hehehehe sama seminggu sekali checkup kepala pun dah ada dkt bawah tapi itulah mak nyaa terigin nak mkn nasi kenduri jauh 🤭 harap keluar lepas kenduri lah nanti🤣

sy due 5/11...benda pertama,persiapan barang2 utk bwak ke hospital utk mommy n bby ade lagi sikit. nanti smpai masa angkat je..brg pantang mommy n bby..baju2 newborn 0-3m x beli bnyk minima 10helai bju siang n malam..baju jalan pon ade dlm 5 pasang. katil baby, bby carrier, stroller, tak beli lagi..

Saya pun due awal bulan nov.kandungan ke-4,ank ke-3.walaupum anak ke-3,tapi jaraknya 7tahun.jadi mcm dh lost jgk ni.nk kene mula dr awal semula.mcm xtau nk start dr mana.cume ada baju2 yg elok dr ank2 sebelum ni,mcm blh je guna lg.brg2 utk ke hospital xpacking lg.kalau ada mom yg boleh bg list,meh la share.

sama la! sy awal bln nov ni insyaallah. brg baby da siap packing. tinggal baju maknya ni yg blm habis packing 😆 alhamdulillah kali ni sempat packing2 brg baby. sbb pengajaran anak 1st dlu teberanak awal 32w. habis apa benda pun blm packing nasib la juga baju baby da cuci ms tu 😅🤭

3w ago

Due sy 23.11..alhamdulillah semua da sttle beli n packing, tinggal angkut p spital je ni😅.. Prepair awal sbb bole rest awal🤭

Sy dh settle semua tinggal letak dalam kereta je brg2 tu semua..setiap kali pergi KK nurse akan tnya dh letak brg dlm kereta ke belum..skrg pun ada rasa tekak loya n kalau baring atau tidur tiba2 rasa ada benda besar nak terkeluar n rasa kebas😫mlm tidur jd tk lena😂inshaAllah due 11.11 hehehe

sama , saya pun November ni 🤍 barang dah ada separuh tapi baju baby tak cuci and packing lagi hehe. nak packing awal pun boleh. siap siap letak dalam kereta. mana tahu baby nak jumpa awal hehehe . semoga dipermudahkan urusan awak dan semua mummy yang akan bersalin nanti 🤍

4w ago

excited kan hehehehe brg maknya dah siap pack cuma brg ank takpack dan takbasuh lagi🤭 nerves sangat anak sulung ni😆

Due kita samaa. First mom juga. Tapi baru beli pampers NB and Swaddle je sebab ada promo haritu. Lepastu taktahu nak start dari apa dulu 😭. Tengok list orang share macam banyak ye. Banyak juga nak kene survey apa yang okay. Jadi pening haha

4w ago

itulah saya pun sama pampers saya beli yg trial cause bersalin dkt swasta nanti discarge baru nak beli yg pack besar swaddle sy beli yg anakku 8pcs shoppe 3pcs mitten botties 7pairs sbb parkson tgh ada sale timetu sepasang rm3ringgit je . bajupun beli 10helai yg 0-3m beli dkt baby shop yg 1pack terus ada 7pasang 3pasang beli dkt parkson (sale) taktahulah cukup atau tak😆 bathtub pun tgh fikir nak beli besen ke yg foldable . minyak untuk baby pun tgh survey nak beli awal takut expired. tilam pun tgh survey sbb takut kepala baby jadi flat. fening jugakfikir😆

Sama sy pun due awal nov. Barang baby dh siap packing. Barang baby pun 1 je lg tak beli. Cadar tilam. Barang ibu je belum lagi. Packing awal senang sbb sy pjj dgn suami. Apa² senang capai je. Nervous kali ni lain maciam sbb jarak dgn kakaknya 12tahun 😆

4w ago

waaaa mesti kakaknya org paling excited hehehe. semoga dipermudahkan urusan mommy🥰

Due kita sama 24.11.24 🤭 sy msih byk brg yg blm lgkap. Risau. Harap bby keluar ikut waktu lahh. Semoga bby ckup bulan spya mmy dia smpat sdia keperluan smua. Rsau jg tgok mommy2 lain dh ada yg nak siap packing smuaa