Susu hampir kering

Mommy's.. boleh tak kita bagi susu byk semula. Ada cara tak. Dah hampir sebulan tak pump and baby mmg taknak df.. please mommy's share tips.. utk info, susu Mula drop since saya makan Panadol Dan ubat selsema.. tqsm

2 Balas

Sebulan x pump n df maknanya mmg dah lama breast x ada ransangan. Nak susu byk semula boleh tp puan kena kuat smgt, jaga jadual pam Sbb anak xnak bf. Pam 2-3 jam sekali, Jgn lebih gap 4 jam. Ingat demand vs supply. Ada permintaan, baru susu akan dihasilkan. Sbb tu xleh skip pam. Jgn stress n cuba happykan diri x kisah makanan ke apa. Emosi pun main peranan. Insyaallah puan boleh, kena kuat ye. Insyaallah doa selalu Sbb Allah yg bagi rezeki semuanya

Minta husband urut tepi tulang belakang . Urut dari bawah ke atas . Tepi tulang belakang kita tu ada urat susu . . Lepasty try pump balik tuk stimulate kan breast tuk keluarkan susu

1y ago

baik. tq sis.. setakat ni susu ada kluar lagi bila picit. cuma klu pump kluar pun berapa ml jaa 🥺