BABY BERGERAK

Hi mommy, boleh share tak baby bergerak start week ke berapa? 😉

21 Balas

sy 13w da rse even slow n soft je ..now da 16w rs sgt la .. tgk kat bhgian luar prut x nampak sgt .. tp kt dlm kita je tau .. kdg2 tergelak sendiri bila rs tu ..🙃

Sy masuk 13weeks dh rasa mcm dijentik2 slow je, ingatkan angin ke atau perasaan, rupanya betul baby dh x duduk diam dlm tu, mother instincts always right.

lain² org sis ..sya 21mggu bru rasa gerakkan bayi ..atas perut tebal atau nipis ,atas bayi kecik atau bsar nurse ckp ..yg pnting scan takde ap² mslah

16w tu rasa mcm angin/gelombang dalam perut sikit..bila baby dah berat baru la rasa pergerakan

start rasa baby bergerak time 19weeks aktif sangat ..skrg dh 22weeks baby slow sikit ..

Mcmana nak rasa baby bgrak? Rasa cramp ke mcmana? Keras semacam? Nak masuk w15 da mggu ni.

7mo ago

biasa nya time kita nk tdur dia aktif.. sya pena alami sy 16 w.. malam tu sja usik2 perut dia mcm bgerak degup jantung 😍😍 gerak halus je

14-15minggu camtu lh..lupe dh..start rse gerakan halus..19minggu dh rse tendangan

Saya 17weeks da start rasa . Dia ikut pada kandungan sis

sye bby aktif gerakkkk dlm perut, msukkk kndgnn 6 buln

mine started in 18 weeks