Baby kurang aktif

Hi mommy, baby x seaktif mcm hari2 yg sebelum ni tp tendangan ckup smpai 10 cuma baby x seaktif mcm selalu. Sebab sebelum ni klau malam ja msti dia aktif tp msok 36 minggu 1 Hari ni kurang 🥺 risau tkut apa2 jd. Skrng ni x ada lg tanda2 nk besalin #firstbaby #seriusnanya

3 Balas

awak ada keep record tak selalunya by pukul berapa cukup 10 gerakan? mcm sy haritu kena tahan wad sbb baby gerak slow sgt. selalu kul 2 dah cukup 10 haritu cuma 1 gerakan. pattern baby bergerak tak sepatutnya berubah lg2 dah akhir pregnancy ni, kita je yg tahu pattern baby aktif bila. kalau rasa lain sikit terus gi pac sis. ni apa yg doktor saya bagitau haritu sbb nnt diorg akan buat ctg utk monitor bacaan.

maybe dah nak dekat bersalin sis. sy pn masa nak dekat2 bersalin sgt susah nak kira gerakan bby 🤭 ada satu masa tu pukul 8 baru habis 10 gerakan. dia bukan x gerak cumanya kita x sedar. and baby dah d bawah that’s why kita x rasa sgt gerakan bby. sentiasa positive ok 🥰 ikut naluri keibuan sis. and percaya dgn bby ya 🥰🥰🥰

1y ago

tq sis ♥️

boleh try p check tgk.tp kalau siang tu ckp 10x gerakan.okay dh..baby dh mbsar..byk pusing

1y ago

okay sis ♥️