Berat susah turun

Hi mommy, ada tak dekat sini yang susah turun berat badan lepas beranak? Saya susah nak turun berat sebab kalau saya makan skip or makan portion sikit, saya cepat lapar. Lately ni pula kerap kena gastrik 😔 saya mix susu badan dan formula. Anak dah 6m++. #ingintahu #firstTime_momhere

2 Balas

normal je bagi sy.sy pun baru lps 6 bln bersalin baby 2nd.dlm pantang je bdn senang turun & cpt sbb kite mkn makanan yg berkhasiat.sy sampai turun 13kg dlm pantang.abis pantang mkn pun da x bape nak jg sgt da.anak plak da start mkn.mmg sy mkn apa je yg sy nak mkn.selagi x saket bdn & x memudaratkan anak sy mkn je.tp sy still jg dlm ms yg sama.berat just maintain je.x naik x turun.klu sis nak betul² turun berat amal kan la makanan ms dlm pantang & cut sugar. insyaallah berkesan 😊

Jgn skip sis kalau awk menyusu. Makan je makanan seimbang. Kurangkan minyak lebih kan sayur dan ulam2. Banyakkan protein. Snacking in between. Snacking sihat mcm kekacang ke, buah low GI. inshaAllah sentiasa kenyang