Gender scan

Hi mommy ada pengalaman gender scan berbeza tak? Masa scan lain masa delivery lain? Saya nak beli barang2 baby risau betul takut kena scam 😅 Haritu scan nampak boy so nak beli barang2 boy pun serba salah takut keluar nanti girl Berapa kali scan ye sepatutnya untuk konfem? Haritu saya buat growth scan week17 dah nampak la gendernya next week nak buat detail scan week22 #bantujawab #firstmom #ingintahu

18 Balas

senang beli barang baby yg color2 neutral dlu..both gender sesuai pakai..sbb baby newborn 0-3 bdn cepat besar..nnt da 4m br beli ikut gender sesuai nk cantikkan2 ke nk ensem2kan bby..hehe..sbb sy da terkena dlu masa 1st baby ye ye cakap girl sy pm da happy, family mertua pn excited sbb xda anak girl n cucu girl, turn sy hopefully mmg semua excited dgr girl..last kua noh...bebird ya..hahaha adoi sedikit terkilan tp xpela Allah bg bby sihat hehe skang tgh preggy da 5m xmau berharap dah..scan pun ay xmau tau gender..asal sigat Alhamdulillah..hehe brang2 pn sy beli neutral color je

tak pasti. stakat ni smua adik beradik sya beranak betul . Ikut gender scan. Semua scan masa 24weeks . Tapi scan lagi masa 7months ke atas macam tu. mmg confirm , takda berubah . Dan selalunya ikut instinct ibu jugak HAHA. pernah first scan girl, tp adik sya yakin baby boy. Scan lagi masa 7 bulan, betul2 keluar dah dia punya pistol 🤣

iyea sis perna dengar cerita tetangga sya skrng anak dia ada 4 boy smua padahal masa scan dlm perut baby dia yg pertama girl dengan anak ke 3 dan ke4 dia scan girl tpi yg kluar boy..klau sya sendri ada baik beli baju untuk brpa hari nya itu warna biru atau warna² yg baby boy dan girl boleh pakai ☺️

Ada..even scan girl/boy pn ada yg x sma..kcuali boy tu yg mmg nmpk btl tajam2 dia okla, klu x brapa lg tu better jgn stick sgt dgn 1 tu.. scan ni pn anggaran je..so better beli je la universal..newborn pkai bju kjp je, nti boleh beli baju smula bila baby dh membesar

1d ago

iyea sya jga bgtu terus beli warna yg baby boy dan baby girl boleh pkai untuk sementara newborn

sayaaaa! hahaha. waktu scan kemain baby tunjuk bebird dia. kita pun beli lah semua baju barang² dia warna biru, putih, purple gitu. sekali keluar girl 🤭 nasib lah girl boleh je pakai warna gitu. dia dah besar sikit baru beli baju warna pink pink gitu 🤣

Tulah. kawan dekat kk saya sllu cek up sekali. mmg scan swasta dan kerajaan. smua scan dia buat .. semua tnjuk bby gurl. skli branak kluar boboy 😂kna scam . dia pon plik sb dia kata bukan nye buat skli scan. byk kli scan apasal salah lg . hahaha.

1d ago

sebab yg first boy, 2nd ni sono scan girl, bila compare dua2 scan tu, mmg nampak beza genital tu. masa boy, terang betul dia tunjuk bebird, yg girl ni, masa scan tu mmg dia terkangkang, and nampak jelas bentuk burger tu. hehehe

Saya Scan Nampak Bebird. Tapi Tak Nak Berharap Sangat, Takut Kena Scam, So Nak Lebih Selamat, Beli Je Warna² Bebas Macam Cream, Coklat, Putih, Merah, Hijau, Oren, Purple .. Janji Jangan Pink & Biru Terover Sangat 😄

beli unisex je senang .byk warna dh zaman skrg ni cuma jgn wana kuning jela org tua2 la hbaq tkut nti ank dapat kuning huhuhu .beli warna putih ka ungu ka hijau biru pink blh je pkai

Beli yg unisex je sis. Ada saya tengok kat tt dia scan 4x girl. Sekali lahir boy 😆 susah nak confirm bebetul ni. Kena tunggu lahir je..

Sy beli warna baju y unisex tp adlh jugak lebih kpda boy hrp tekaan dr tu betol la apa ponnya nnti moga kita slmt brsalin ank pon sihat2 je ya 🥰