Bintik gatal2

Hi mommy’s. Ada org cakap 5 dalam 10k mesti bermasalah macam ni. I la salah satu nya 😌 dekat sebulan lebih juga la kena l. Mula2 sikit je and tak teruk, tak mengaru langsung pun. Tapi bila kena kuarantin and masuk 35w, nahh naik bintik2 ni. Penuh ye dekat kaki dgn tangan i. Meremang bila tengok 🥲 Doc cakap i kena urticaria (gegata) doc suruh i makan ubat selsema. Tapi ubat ni mengantuk la, better makan malam sbb siang nak kira gerak baby. So far i pakai celamine lotion ni ok lah. (Beli dkt farmasi) But bila dah malam sampai ke subuh, mengaru juga la 😭 pray for me mommy’s untuk i menahan semua ni. Org cakap sampai bersalin baru dia hilang 😌 #firstmom #justsharing

Bintik gatal2
1 Balas

nii la penyakit sya sejak dari bujang . urticaria . kalo dh timbul kena suntik bru reda.. sbb teruk smpi muka , bibir , mata semua bengkak. paling last sya kena sblm hamil tahun lalu , kena suntik dan mkn ubat antihistamine selama dua minggu. reda kejap , dtg lg cuma x seteruk sblm tue. bila sya ambik vaksin covid ( sinovac ) tiba2 benda ni dh x muncul2 dh.. smpi skg , alhamdulillah..