Berapa banyak bayi perlu minum air masak

Hi mommies..tahu tak berapa banyak bayi umur 6 bulan perlu minum? Saya bagi minum waktu makan je. Cukup ke tak ye #theasianparent#advicepls

2 Balas

Hai. Kalau anak minum 2 onz or lebih waktu makan dan makan pula 2 kali or lebih cukup je. Asalkan anak masa 6 bulan ni menyusu pun cukup. Nanti bila dah beralih bulan susu akan makin kurang kerap. Sebab time beransur ke 10m atau lebih makanan tu lebih penting zat nya buat anak

2y ago

Boleh bagi air masak apa pun kena pastikan cukup air untuk anak. Tak pun cuba dapatkan nasihat nurse atau doc masa check up macam mana nak handle bila anak kurang sangat menyusu. Sebab anak saya tak ada sikit sangat minum macam tu

bawah 4oz. boleh je utk permulaan. saya pun bagi masa makan je.

2y ago

thank you sis ☺️