Maternity pad or panties kotex

Hi mommiesss. Boleh suggest tak, mummy pakai yang mana? Untuk memudahkan kerja lepas bersalin nanti? Pakai maternity pad ke? Atau jenis panties tu je??? Sy tau mana2 je boleh, ikut keselesaan, Tapi saya nak tau kalau mummy, mummy prefer yang mana? #firstmom #firstbaby ##pleasehelp #bantusharing

5 Balas

sy mase anak 1st pakai maternity pad tu... habis darah melelah sepanjang jln nk ke toilet lpas bersalin tu... huhu.. anak ke2 pakai overnight pad, lpas bersalin tu tetido jap dlm sejam... sekali bangun diri tepi katil darah melimpah klua... last anak no 3 sy pakai pampers... selamat sampai toilet 🤣🤣 skrg tgh preggy 32w anak no4... pon nk standby pampers je.. kesian husband dok bersihkan darah... x dibaginye cleaner yg bersihkan...

kalau sy tak pernah pakai maternity pad. sy just pakai overnight pad,pakai double supaya panjang ke belakang dan depan. selesa juga la,tp kena kerap tukar pad sekurang-kurangnya 4 jam sekali. lg kerap lg baik. supaya kawasan perineum tak ada jangkitan kuman. nanti dlm wad nurse akan pastikan aliran darah tu mcm mana utk pastikan tiada tumpah darah

1y ago

Ohh faham. Kalau ikutkan lebih kurang sama jela kan. Sebab maternity ni dia panjang n besar. Hihi. Thankyou

Ikut pengalaman saya, lebih prefer pakai lampin dewasa/ pad yang macam spender. Jadi tiada kebocoran berlaku lagi2 di hari pertama bila darah banyak keluar. Bila darah dah berkurangan baru beralih ke pad biasa

Kalau sy, prefer pakai period pad tu je. Sbb x reti pakai maternity pad tu. Sy beli yg overnight, brand sofy yg paling panjang tu. Senang. X risau bocor. Selesa pun selesa.

Saya prefer maternity pad. sbb dia sng pakai terus buang. boleh apa2 yg penting memudahkan awak.