Baby melintang

Hi mommiesss nak tanya, biasanya baby akan start pusing bila ye? Sy baru 22weeks. Baru balik dr check up kk. Nurse ada bebel2 susah nak cari jantung baby sy sbb dia duk melintang. Nanti xleh beranak normal katanya. Takut pulak dengar 😅 tp mmg dari check up 18w tu dia asyik duduk bawah pusat tu je xde naik.#ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

Sama mcm sy sis. Masa scan di kk 12 weeks baby melintang. 19 weeks scan klinik luar pun melintang lagi. Baru2 ni buat detailed scan 24 weeks doc kata kepala baby dekat bawah. Tp buat masa skrg doc kata tak kisah pun position dia mcm mana ikut suka dia sbb ruang banyak lg. Yg penting nnti kedudukan baby masa 36 weeks ☺️

Up to 36w. Lepas 36w baru bby fixed