Najis bayi 5 bulan

Mommiess... Tolong 😢 harini anak saya umur 5 bulan 13 hari tiba2 berak banyak kali (4-5x). Selalunya tak kerap mcmni. Baby minum susu badan + formula karihome 2-3 oz cmtu je topup. #firstmom ni latest berak mcm ada lendir pulak tiba2.

Najis bayi 5 bulan
9 Balas

Thank you mommies yang reply semua. Dah dpt detect kenapa berak2 ni.. sebab dia tak sesuai karihome dah. Lepas saya stop baby dah tak berak2. And kahak dia pun dah beransur kurang. Alhamdulillah.

kalau najis berlendir tu kahak. ank sy pon kalau time berkahak mcm tu. kadang2 najis ok tp tetap ada jugak lendir sikit.

ada mkn apa² ubat ka sis? kdg reaksi badan anak lps mkn ubat jd camni

Karihome mmg buat cirit. Kalau sembelit sesuai la

Sian baby tak sensored malu dia

baby macam cirit je + kahak je

berkahak kalau najis lendir tu

Kenapa tak bawak pergi klinik?

1y ago

Lendir tu kahak dia sis. Kahak yang tak terkeluar dari mulut, dia keluar dari najis anak

normal je sis